¸

4. Rally Železniki 30.6 in 1.7.2017

4. Rally Železniki... zaključen

Od zadnjega ropota dirkalnika v Železnikih je minilo nekaj manj kot 48 ur, mi se oglašamo danes. Smo zbirali in zbrali vtise. In si nekako naredili celotno sliko dogajanja.

 

V petek zvečer smo začeli v Dražgošah z dvema izvedbama kratkega HP Dražgoše. Vreme je naredilo svoje in zelo popestrilo dogajanje. Nadaljevali smo v soboto, HP Davča, HP Podlonk, v dveh izvedbah. Vreme sredi dopoldneva kot iz šlkatlice, čisto nasprotje petkovega večera. Popoldanski del je postregel z novo HP Soriška Planina in tradicionalno HP Dražgoše. Zaključek dneva pozno v večer.

 

Zmagovalci? Rezultati? Te imate zgoraj v linku Rezultati. V tem trenutku so manj pomembni. Bolj pomembno je, da je dogodek, po vseh zbranih vtisih - uspel. V vseh pogledih.

 

Zmagovalci ste vsi tekmovalci, ki ste bili del tega dogodka.. od posadk v najšibkejših razredih, do tistih štirih v najmočnejših razredih.

 

Zmagovalci ste vsi obiskovalci in gledalci. Toliko se vas ni še nikoli zbralo na trasi našega dogodka. Hvala vam za obisk in navijanje za vaše najljubše favorite.

 

Znagovalci ste vsi sodniki, redarji, policisti, medicinsko osebje ob trasi, ki ste skrbeli, da je dogodek potekal v varnih okoliščinah.

 

Zmagovalci ste vsi člani vodstva rallya. S svojim znanjem in izkušnjami ste znali poskrbeti, da je celoto dogajanje potekalo nemoteno.

 

Zmagovalci ste vsi vaščani, ki živite ob trasi in nas že četrto leto prenašate. Vemo, da dva dneva posežemo v vaše vsakodnevno življenje, otežimo marsikatero dnevno opravilo, kratimo spanec s prekomernim hrupom..

 

Zmagovalci ste vsi sponzorji, podporniki, donatorji, ki nam že četrto leto stojite ob strani in nam na svoj način pomagate izpeljati naš dogodek.

 

In nazadnje ne smemo pozabiti na naš mali organizacijski odbor in člane društva ŠD Omikron Plus. Nekaj zanesenjakov, ki skoraj celo leto živi s tem dogodkom. Tudi mi smo zmagovalci in to samo zato, ker imamo podporo vseh vas, naštetih, zmagovalcev.

 

Vsem naštetim zmagovalcem se na tem mestu ISKRENO ZAHVALJUJEMO. Hvala vam, ker ste del nas, hvala vam, ker smo lahko del vas.

 

 

Dan D

Je končno tukaj. Začenjamo s popisom trase, administrativnimi pregledi, tehničnimi pregledi in končno, zvečer, prvi dve hitrostni preizkušnji. Kratki pa atraktivni. Srečno vsem posadkam!!!

 

Pooblastilo v primeru nesreče

Prosimo vas, da izpolnete Pooblastilo v primeru nesreče in ga prinesete na Administrativni pregled. Hvala

 

 

Parkirišče za prikolice

Za vse udeležence 4. Rally Železniki smo organizirali varovano parkirišče za prikolice, ki je na istem mestu kot v letu 2016 - 2 km pred vhodom v mesto Železniki v parku Rovn Selca

 

 

Središče 4. Rally Železniki

Letos smo kompletno središče rally postavili v center dogajanja. Od vodstva rallya, žirije, PRESS centra, obdelave rezltatov, administrativnih pregledov do tehničnih pregledov... vse se bo dogajalo v bližini servisne cone - Restavracije Lušina in Lenti Puba. Slika spodaj :)

 

 

Izjava za medije

Na povezavi lahko prevzamete IZJAVO ZA MEDIJE. Seveda želimo, da jo čim bolj širite med privržence rallya. Hvala

 

Časovnici za Verifikacijo in Tehnični pregled

Objavljamo obe časovnici. Prosimo, da se obeh časovnic držite. Hvala

- časovnica verifikacija

- časovnica tehtnični pregled

 

Bilten št. 1

Objavljamo bilten št.1 - TUKAJ

 

Lista prijav

Končno je pred vami lista prijav na 4. Rally Železniki. Kot organizacijski odbor smo zelo veseli število prijav, predvsem pa to, da bomo na delu videli večino slovenske dirkaške srenje, hkrati pa v svoji sredi najdemo tudi nekaj zanimivih tujih posadk.

 

Več o listi prijav pa v nadaljevanju dneva, sedaj gremo brati LISTO PRIJAV

 

Obvestilo za vse akreditirane medije

Naj vas vse skupaj spomnimo, da je, glede na uredbo Javne Agencije za letalstvo iz maja 2016, prepovedana uporaba dronov in drugih letečih "pripomočkov" za namene snemanja tudi na našem Rallyu. Hvala za razumevanje.

 

 

Promocijski oglas

Od jutri naprej, pa seveda do dogodka, boste pri našem medijskem pokrovitelju Radio Sora lahko slišali promocijski oglas za 4. Rally Železniki. Mi vam ga ponujamo že danes:

 

Radio Sora 4. Rally Železniki

 

 

Obrazci

Vse posadke morajo na verifikacijo dostaviti izpolnjene obrazce o:

- Varnostna oprema vozila

- Varnostna oprema voznika

 

Izpolnjene obrazce dostavite na tehnični pregled. Hvala.

 

 

Spoštovani udeleženci 4. Rally Železniki

Verjamemo, da je poznavanje trase ključno za uspeh na dirki, vendar se morate zavedati, da s svojim početjem otežkočate delo nam, organizatorju, hkrati pa lokalnemu prebivalstvu dajete vzrok za slabo voljo.

 

Uradni ogledi trase bodo v petek 30.6.2017 in to 3x. Zato vas prosimo, da se vzdržite vožnje po trasi, predvsem pa treniranja. Za vas bomo postavili kontrole na trasi in če vas ujamemo, vam sledi diskvalifikacija s tekmovanja in plačilo kazni. Kot organizator si tega ne želimo, vendar, če je to edina možnost, da pripravimo tudi 5., 6., 7., itd RALLY Železniki, se bomo teh ukrepov tudi poslužili. Verjamemo, da nas razumete in da boste upoštevali naše dobronamerno opozorilo.

 

Hvala za vaše razumevanje in lep pozdrav. Organizacijski Odbor 4. Rally Železniki

 

 

Zaključna faza:

Do 4. izvedbe Rally Železniki je še nekaj več kot 14 dni, Organizacijski odbor pa prehaja v sklepne priprave. Prijave posadk lepo prihajajo, listo prijav bomo objavili po Dodatnem pravilniku 26.6.2017.

 

Trase, skice, slike, videe itd hitrostnih preizkušenj, bomo objavili v sredo, na dan zaključka prijav. Trasa je več ali manj znana, nova hitrostna preizkušnja letos je Soriška planina. Za popestritev dogajanja smo dodali petkov večerni del - dvakratno izvedbo kratke hitrostne preizkušnje Dražgoše. Prvi štart bo v obrnjenem vrstnem redu ob 19:15, drugi štart pa ob 21:30, kar pomeni, da v Železnike vračamo tudi nočne hitrostne preizkušnje.

 

Sicer pa urnik Hitrostnih preizkušenj 4. Rally Železniki 2o17:

 

Petek 30. junij

HP - 1 Dražgoše sprint 19:14

HP - 2 Dražgoše sprint 21:30

 

Sobota 1 julij

HP - 3 Davča I 9:17

HP - 4 Podlonk I 10:20

HP - 5 Davča II 11:56

HP - 6 Podlonk II 12:59

Servis

HP - 7 Soriška planina I 15:50

HP - 8 Dražgoše dolgi I 17:03

HP - 9 Soriška planina II 18:49

HP - 10 Dražgoše dolgi II (POWER STAGE) 20:02

Cilj / (Občina) 20:47

 

Akreditacija za medije:

Vvse predstavnike medijev vabimo, da se udeležijo 4. Rally Železniki. Prosimo vas, da izpolnete akreditacijski obrazec in ga pošljete v pisarno rallya. Obrazec lahko najdete tukaj

 

Veselimo se vašega številnega obiska in seveda, dobrodošli!

 

Program:

Ponedeljek 15. maj 2017

Objava dodatnega pravilnika, pričetek roka za prijave

 

Sreda 21. junija 2017

Zadnji rok za oddajo prijav

Zadnji rok za naročilo dodatnega prostora v servisni coni

 

Ponedeljek 26. junija 2017

Objava liste prijavljenih - spletna stran rally-a http://rally.omikronplus.si

 

 

Dodatni pravilnik in Prijavnica

Dočakali smo objavo Dodatnega pravilnika in prijavnice za 4. Rally Železniki. Vabimo vas na raziskovanje novosti 4. izvedbe Rally Železniki in seveda izpolnjevanje prijavnice :)

- Dodatni pravilnik

- Prijavnica

 

Hyundai Slovenija vstopa v Slovensko Državno prvenstvo v rallyu

Lepa novica prihaja tokrat iz Italije, kjer je ekipa Friulmotor Rally Team, na čelu z Claudiem De Ceccom sklenila sodelovanje s slovenskim predstavnikom Hyundai - Hyundai Slovenija - sodelovanje na Slovenskem Državnem prvenstvu v rallyu.

 

Claudio bo s sovoznikom Jean Campeis nastopil na vseh dirkah Slovenskega Državnega prvenstva: Rally Velenje, Rally Železniki, Rally Alpi Orientali, Rally Croatia, Rally Nova Gorica in na Rally Idriji. Kar seveda pomeni, da bomo Claudia z njegovim Hyundai i20 R5 videli nastopiti tudi v Železnikih. Se že veselimo.

 

 

 

Varnost

V zavihku "Gledalci" smo vam pripravili nekaj nasvetov za varno spremljanje našega (pa tudi vseh ostalih) dogodka. Vabimo vas, da si ogledate oba videa in razmislite o videnem. Že s tem ste nam pomagali organizirati odlično prireditev. Hvala Vam!

 

 

RALLY SHOP

 

Da popestrimo dogodek, smo se odločili za odprtje "Rally Shop" - a. Prodajalne in dražbe. Nekatere izdelke lahko kupite takoj, ostale pa lahko kupite po načelu dražbe - kdo da več. Mislimo, da smo pripravili zelo zanimive promocijske izdelke - oglejte si jih in... dražite :)

 

SREČNO!!!

 

"Hall Of Fame" Rally Železniki dosedaj

Spletna stran eWRC-results.comspremlja tudi naš dogodek, že vsa leta. Na povezavi lahko pogledate dosedanje zmagovalce, udeležence itd., itd.

Hvala Klemen :)

 

 

 

Za lažjo odločitev

smo pripravili kratek napovednik 4. Rall Železniki. Akcija iz lanskega leta - 3. Rally Železniki

 

 

Vabimo vas

Objavili smo vabilo na našo prireditev. Začelo se je. Še 3 mesece do rallya, mi pa v polnem zagonu... Vabljeni vsi... obiskovalke in obiskovalci, voznice in vozniki, sponzorji, pokrovitelji... VABLJENI!!!

 

Želite promovirati svoje podjetje na našem dogodku?

Se vidite na naši prireditvi? Želite z našo pomočjo promovirati vaše podjetje na našem dogodku? Oglasite se nam na naše kontaktne podatke s spodnje prošnje. Obljubimo, da bomo naredili vse, da se bo o vašem podjetju govorilo in pislo.

 

 

4. Rally Železniki je pred nami

Res da do začetka 4. rally Železniki mora preteči še veliko časa, pa smo se v UO ŠD Omikron Plus že lotili organizacije 4. izvedbe priljubljenega Rally Železniki. Tudi z nekaj novostmi. Več pa v prihajajočih mesecih.

 

Leta minevajo...

 

Slika zgoraj prikazuje minevanje časa... Andrej Mrak na Rally Loka 1987 in na 3. Rally Železniki 2016. Časi se menjajo, delno tudi avto, Andrej pa ostaja en in edini... Andrej Mrak, dobrodošel na Rally Železniki tudi v letu 2017!!!

 

Spomin na 1. Sprint Rally Železniki

 

Nekaj spominov na naš prvi projekt - 1. Sprint Rally Železniki 2014, je zabeležil tudi Matej Božič. Veselo gledanje :)

 

Nekaj zgodovine rallya v naših krajih...

V naših krajih je v 70. in 80. letih potekalo veliko rallyev: Rally Loka, Rally Kompas, Rally Saturnus... In delček Saturnusove zgodovine prinašamo tudi vam, v obliki koledarja podjetja Saturnus iz leta 1978

 

 

 

 

 


Organizator:

 

 

v sodelovanju z:

Občina ŽeleznikiJZR ŽeleznikiTD Železniki

 

AŠ2005

 

 

Medijski pokrovitelji:

 

 

Sponzorji:

 

Logo Vrtač

 

Domel

Bernik transport

 

 

Toni Transport

 

 

Logo Alples

MeborDemšar transport

Vibam

MArin

 

 

 

 

 

Varnost:

 

 

Aleks Humar
Aleks Humar, Florjan Rus
Zmagovalca 3. Rally Železniki 2016

Borba za zmago do zadnjega centimetra rallya

TSC Nova Gorica
Andrej Mrak in Blaž Hribrar
Zgodovina na kolesih

Odlična popestritev vsake dirke, čestitke!!!

Mrak - Kuštrin
Marko Grossi in David Kavčič
... se ni izšlo

Vedno atraktivna posadka... s srcem!

Dokumenti rallya

Dodatni pravilnik

Objavljen je Dodatni Pravilnik

Prijavnica

Prijavnica na 4. Rally Železniki...

Novinarska akreditacija

Vabljeni, obrazec lahko najdete tukaj.

Časovnica rallya

Kotiček za gledalce 4. Rally Železniki

 • Vsak organizator športne prireditve poizkuša predvideti kaj na dirki lahko gre narobe. Vendar je na rallyu toliko dejavnikov, ki pomenijo tveganje, da je nemogoče zajeti vse. Kot organizator lahko vplivamo na dveh področjih: Osveščanje gledalcev in predstavnikov medijev.

  Spodaj vam ponujamo dva videa, ki ju skrbno poglejte. Res sta v angelškem jeziku, vendar tudi slike povedo svoje. Prvo področje ste gledalci. Upoštevajte navodila redarjev, varnostnikov, športnih funkcionarjev. Verjemite, da so prisotni zato, da vam pomagajo, da boste varno spremljali dirko. Le tako boste varno spremljali dogajanje na dirki in zadovoljni odhajali domov. Nam organizatorejm pa boste omogočili, da s tradicijo nadaljujemo tudi v naslednjih letih. Nihče, prav nihče si namreč ne želi poškodb gledalcev in obiskovalcev!!!

 • Drugo področje ste predstavniki medijev. Res imate okoli vratu obešene akreditacije, zelene (tudi druge barve) brezrokavnik, vendar, če sami ne boste pazili nase... Je vredno za odlično sliko, posnetek, tvegati življenej? Je vredno tvegati svoje življenje za nekaj trenutkov slave? Verjemite, da vas akreditacija in brezrokavnik varujeta pred letečimi projektili, ki letijo mimo vas na najbolj neprimernih mestih, ki jih zavzamete? Polagamo vam na srce - upoštevajte zdravo pamet, če ne gre, upoštevajte vsaj navodila redarjev, varnostnikov in športnih funkcionarjev. Nesreča nikoli ne počiva.

  Spodnji video je lep primer, kaj kot akreditiran predstavnik medijev ne smete početi. In če boste vsaj razmislili ob gledanju videa, smo dosegli svoj namen. Hvala vam!

 • Pripravili smo vodnik za vas gledalce in obiskovalce. V njem najdete vse hitrostne preizkušnje z najbolj atraktivnimi točkami, urnik hitrostnih preizkušenj in seveda nagovor predsednika Organizacijskega odbora 4. Rally Železniki Seveda bo moč tiskan vodnik dobiti tudi v Železnikih, predvsem na Petrolu in Lenti Pubu ter na startih hitrostnih preizkušenj. Lahko pa ga prevzamete tudi tukaj - velikost 1,9 MB
 • Portfolio Item 1

  V cilju

  Vedno redkejši gost na rallyih
  Portfolio Item 2

  Vedno atraktivn

  Aleš Zrinski in Tadej Štupar
  Portfolio Item 3

  Navijači...

  Veliko vas je bilo... v vseh treh izvedbah
  Portfolio Item 4

  Letos kot tekmovalno vozilo?

  Še ena zgodovinska
  Portfolio Item 5

  Lancia Delta Integrale HF

  Lepo je videti legende na kupu
  Portfolio Item 6

  Lokalni avtobus

  Aljoša Novak/Tomaž Kavčič
  Portfolio Item 7

  Atraktivno...

  Darko Peljahan/Tina Lazar
  Portfolio Item 8

  Power stage Winner

  Vlastimil Majerčak in Michaela Vejačkova

  Arhiv Rally Železniki 2014, 2015 in 2016

  Logo 2014 Logo 2015

  Kontakt:

  Kontaktni obrazec:

  Kje smo:

  Se nahajamo sred grap in hribovja, kjer naš še volkovi ne dobijo...!

  Dražgoše 51, 4228 Železniki Marko Kos +386 31 889 939 info@omikronplus.si