LIVE rezultati

dobite jih na tej POVEZAVI

Načrt parkirišča za prikolice

na parkirišče za prikolice bo možen dostop direktno s ceste Železniki - Škofja Loka, izhod pa na pot, ki gre z igrišča Rovn in nato nazaj na regionalno cesto proti Železnikom. Prosimo vse ekipe, da se strogo držijo tega pravila, saj bo le tako lahko promet potekal nemoteno. Strogo prepovedana je vzvratna vožnja z regionalne ceste na parkirišče!!!

Vodnik za gledalce

Da se ve, kje in kdaj kaj poteka, smo pripravili mini Vodnik za gledalce. S klikom na sliko... :)

 

 

 

 

 

 

 

Nekaj dodatnih podatkov

Za posadke (start/cilj/regroup/HQ/servis) na povezavi

Lista prijav

Končno vam lahko predstavimo listo prijav na 2. Rally Železniki. Mi smo zadovoljni. 39 posadk, lahko rečemo vsa smetana slovenskega rallya, kar nas še posebno veseli in ja, smo mednarodni rally :)

Vsem in vsakemu posebej - DOBRODOŠLI!!! Lista prijav

Za medije

smo na podstran Mediji dodali plakat letošnjega 2. Rally Železniki in reklamo, ki jo je za naš dogodek pripravil naš medijski pokrovitelj Radio Sora

Atraktivne točke

Dodali smo atraktivna mesta vseh štirih hitrostnih preizkušenj... sedaj je na vas, da si izberete najboljšo dopoldansko in najboljšo popoldansko točko, poln nahrbtnik osvežilne pijače in nekaj sendvičev in hija na pot :)

Srečno in veliko užitkov vam želimo!!!

Dodani videoposnetki

Na podstran Trasa smo dodali videoposnetke vseh štirih hitrostnih preizkušenj

Podaljšan rok za prijave

Danes se izteka rok za prijave na 2. Rally Železniki. Zaradi jutrišnjega praznika in za nekatere podaljšanega vikenda, smo se odločili, da rok za prijave podaljšamo do vključno 29.6.2015 do 24. ure.

Obvestila o zapori cest

V tem tednu bomo vsem gospodinjstvom na območju poslali obvestila o zapori cest. Več...

Trasa 2. Rally Železniki

čas je in prav je, da objavimo celotno traso letošnjega 2. Rally Železniki. Posamezne hitrostne preizkušnje, atraktivne točke, videi in ostali podatki so dostopni tukaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vojko Podobnik

Kot obljubljeno, danes pišemo o drugem vozniku, ki se je podil po naših krajih - Vojku Podobniku, ki je s fička presedlal ne v višjo skupino, ampak kar v poznano grupo B in to s Porschejem 911 SC.. Več o tem v intervjuju, ki je bil objavljen v reviji Rally, ki je izšla kot spremljevalna revija Rally Saturnus leta 1986 in je bila priloga takratne revije Avtomoto

 

 

 

 

 

 

Gostitelji 2. Rally Železniki 4.7.2015

Zaradi zahtev mednarodne FIA organizacije in seveda domače avtošportne organizacije AŠ2005, da rally za državno prvenstvo mora imeti najmanj 70 km hitrosnih preizkušenj, smo traso letošnjega 2. Rally Železniki razširili na nekaj večje območje, kot je bilo lanskoletno. Tako bodo letos rally gostili kraji:

- Davča
- Sorica
- Podlonk
- Rudno
- Dražgoše

- Lajše
- Selca

- Železniki

Romana Zrnec

Nekdaj zelo znana in popularna Romana Zrnec, tudi državna prvakinja nekdanje Jugoslavije, se je "podila" tudi po naših krajih. Kratek intervju z njo lahko preberete v Avto Magazinu iz leta 1987:

 

 

 


Romana Zrnec - Špela Kožar HP Dražgoše in HP Jelovica v 80' letih

 

 

 

 

Zemljevidi HP

Zemljevidi hitrostnih preizkušenj 2. Rally Železniki bodo objavljeni 22.6.2015. Z nekoliko iznajdljivosti pa do lanskoletnih dveh lahko pridete tudi sami. Brzinca ostaneta v isti obliki kot lani.

Reklama Grafiti

za potrebe oglasnega časopisa Grafiti, smo izdelali reklamco


 

 

 

 

 

 

Dodatni pravilnik

Sedaj tudi v angleškem jeziku - tukaj

Rally Loka

Rally Železniki je nekakšen naslednik nekdaj zelo popularnega in znanega rally Loka, ki je bil leta 1977 prvi rally slovenskega prvenstva, ki je štel za jugoslovansko prvenstvo. Nekaj o tem rallyu na uradni spletni strani Hella

Že takrat so se avtomobili "podili" tudi po območju današnjih Železnikov in trase 2. Rally Železniki. Predvsem HP Dražgoše s starta do križišča za Lajše sledi nekdanji HP Dražgoše, ki se je nadaljevala proti Kropi, kjer je bil cilj. Na tisti ovinek ima zelo "lepe" (beri - boleče) spomine Slavko Komel, ki je tekmovanje končal v grapi Kroparice s povsem razbitim avtomobilom.

HP Dražgoše so vozili tako na Rally Loka v vseh ponovitvah, Rally Kompas leta 1985, Rally Saturnus. Zanimivost takratnega Kompas Rallya - Nastopila je posadka Caprarro - Vidoni z avtomobilom legendarne skupine B - Lancia 037

 

 
 


Itinerar Kompas rally 1985 (c) Giorgio Vidoni in Lancia 037 (c) Jani Šolar

 

Program rallya

Torek 26. maja 2015
Objava dodatnega pravilnika, Pričetek roka za prijave
Sreda 24. junija 2015
Zadnji rok za oddajo prijav
Sreda 24. junija 2015
Zadnji rok za naročilo dodatnega prostora v servisni coni.
Ponedeljek, 29. junija 2015
Objava liste prijavljenih; spletna stran rally-a (http://.rally.omikronplus.si)

Časovnica rallya

Časovnico 2. Rally Železniki lahko prevzamete tukaj

Objavljen je Dodatni pravilnik in prijavnica

Na spletni strani krovne zveze so objavili Dodatni pravilnik in Priajvnico za 2. Rally Železniki

Oba dokumetna lahko najdete tukaj

Dodatni pravilnik

Vse bližje je izid Dodatnega pravilnika za 2. Rally Železniki. Uradna objava je predvidena za petek, 22.5.2015, najprej na uradni spletni strani AŠ2005, potem pa seveda še na naših spletnih straneh. Torej... počasi se ogrevamo :)

Zmagovalec 1. Sprint rallya 2014

Zmagovalca lanskoletnega 1. Sprint Rallya sta bila Jani Trček in Vili Ošlaj z Mitsubishi Lancer EVO IX, drugo mesto sta zasedla domačina Boštjan Logar in Matej Debeljak, tretje pa Igor Žbogar in Nik Stanič. Vse rezultate lahko pogledate tukaj, fotogalerijo dogajanja pa tukaj.

 

Pomoč pri izvedbi

Veliko je bilo vprašanj naslovljenih na nas, člane organizacijskega odbora, kako lahko pomagate pri izvedbi 2. Rally Železniki

Več...

 

Prenočišča

Če želite, lahko za svoj obisk 2. Rally Železniki rezervirate tudi prenočišča v okolici rallya. Nekaj predlogov desno spodaj med prenočišči.

Novosti letošnjega rallya

Letošnji 2. Rally Železniki nadaljuje dogajanje tam, kjer smo lani uspešno zaključili. Vse o lanskem dogajanju lahko preberete na spletni strani 1. Sprint Rallya Železniki. Letošnji 2. Rally Železniki, bo štel za Državno prvenstvo Republike Slovenije, kar pomeni, da smo traso rallya morali podaljšati na zahtevanih 70km hitrostnih preizkušenj. No, naj povemo, da smo to kvoto presegli za 30%, torej bo brzincev nekaj čez 90km. Skupna dolžina rallya ne bo presegla 160km, torej gre še vedno za zelo kompakten rally s kratkimi etapami. S tem, ko šteje rally za Državno prvenstvo, si obetamo tudi več tekmovalnih avtomobilov, tudi tekmovalcev in tekmovalk, ki jih lani na 1. Sprint Rally Železniki ni bilo.

Več pa sledi v kratkem...

Osnovne informacije o rallyu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kje smo:

Varnost na prvem mestu

Na vseh tekmovanjih, kjer so v ospredju hitri avtomobili, zavite ceste in velika množica ljudi, je najprej potrebno poksrbeti za lastno varnost. Zato se držite navodil redarjev in varnostnikov. S tem boste najbolj pripomogli k varni izvedbi tekmovanja, varnosti vseh udeležencev, predvsem pa se boste zadvoljni in zdravi vrnili domov.

 

 

 

 

 

Galerija slik

Poiščite nas na:

Vreme za prihodnje dni...

vreme

Kontakt

 

 

ŠD Omikron Plus
Dražgoše 51,
SI-4228 ŽELEZNIKI

Kontakt: Marko Kos,
GSM: 031 889 939, Info@omikronplus.si

OSNOVNI PODATKI DRUŠTVA

DŠ: 96979976 MŠ: 4006364000
TRR: IBAN SI56 0700 0000 1078 924