More Website Templates at TemplateMonster.com!

 

 

 

NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO FOTOGRAFIJO

1. Sprint Rally  Železniki

 

Zmagovalna fotografija Barbara Tolar - Trčkov štart

 

 

Sodelovalo je 13 fotografov, skupno so poslali 39 fotografij.

Na FotoNatečaju so sodelovali:
Andrej Bogataj, Barbara Tolar, Bojan Rihtaršič Arh, Branko Frelih, Dominik Konjedič, Igor Mohorič Bonča, Janez Tolar, Lovro Konjedič, Matej Božič, Patrik Tarfila, Primož Katrašnik, Simon Drnovšček in Stane Gortnar

Ostale sodelujoče fotografije so objavljene v samostojni fotogaleriji. Vse prispele fotografije bodo objavljene tudi na hodniku Občine Železniki od 15.1.2015 naprej.

Vsi trije nagrajenci prejemejo praktične nagrade, ki so v stilu prihajajočih praznikov, nagrade lahko prevzamejo v četrtek, 4.12.2014, od 20. ure naprej v Lenti pubu v Železnikih. Nagrajenci bodo obveščeni tudi po elektronski pošti.

UO ŠD Omikron Plus se še enkrat zahvaljuje vsem sodelujočim na FotoNatečaju, nagrajencem pa čestitamo.

 

 

NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO FOTOGRAFIJO

1. Sprint Rally  Železniki

 

Športno Društvo Omikron Plus kot društvo deluje na področju avto športa in je v šestih letih delovanja pridobilo tudi izkušnje pri organizaciji avtomobilskih tekmovanj. Zato smo se člani društva odločili, da v Selško dolino, v Železnike in okolico vrnemo, nekdaj v teh krajih zelo popularno avtomobilistično tekmovanje - Rally. Pri naši odločitvi nam stoji ob strani  lokalno prebivalstvo in Občina Železniki.

Torej, zgodovina se na nek način ponavlja. In to s 1. Sprint Rallyem Železniki. Rally bo potekal na območju mesta Železniki, kjer bo vodstvo, regroup, start in cilj rallya. Servisna cona bo v Dolenji vasi, hitrostni preizkušnji pa bosta potekali skozi okoliške vasi Podlonk, Rudno, Dražgoše, Lajše in Selca.

PREDMET NATEČAJA
Predmet natečaja so fotografije na temo »1. Sprint Rally Železniki«. Fotografije se lahko nanašajo neposredno na dirko (posnetki s hitrostnih preizkušenj) ali posredno (posnetki dogajanja izven hitrostnih preizkušenj, servis, uraden start in cilj, regroup cona,…).

TEHNIČNE ZAHTEVE

 • velikost fotografije mora biti v velikosti najmanj 1200x1800px in največ 2400x3600px in ločljivosti 300dpi,
 • zapis fotografije mora biti v JPG, JPEG, PNG ali TIFF formatu,
 • fotografije so lahko v barvni ali črno-beli tehniki.

SODELOVANJE NA NATEČAJU

 • na natečaju lahko sodelujejo vsi, ki imajo fotografsko žilico,
 • vsak avtor lahko sodeluje z največ tremi fotografijami, ki jih izbere po lastni presoji.

ROK IN NAČIN ODDAJE

Rok za oddajo je 7. november 2014 do 24:00 ure.

Izdelek je potrebno oddati:

 • na CD/DVD-ju po pošti (na naslov Športno društvo OMIKRON PLUS, Dražgoše 51, 4228 Železniki, s pripisom »NATEČAJ – FOTOGRAFIJA«),
 • ali po e-pošti (na e-naslov info@omikronplus.si).

 

Vsaka fotografija mora biti poimenovana na sledeči način:

 • zaporedna št. fotografije_naslov fotografije_ime in priimek avtorja.


Izdelku je potrebno dodati tekst, kjer so zapisani osebni podatki (ime in priimek, naslov, občina, datum rojstva, telefonska številka in elektronski naslov) in kratka predstavitev avtorja.

IZBOR:
Tričlanska žirija ŠD Omikron Plus bo pri ocenjevanju upoštevala atraktivnost, izvirnost, sporočilnost in tehnično kakovost. Nagrajeni bodo trije najboljši izdelki. Rezultati natečaja bodo objavljeni na spletni strani Športnega društva OMIKRON PLUS, najkasneje do 28. novembra 2014.

NAGRADE:

 • avtorji najboljših fotografij bodo prejeli praktične nagrade,
 • najboljše fotografije bodo javno predstavljene v prostorih Občine Železniki,
 • objava v priložnostni publikaciji in/ali na spletni strani,
 • najboljša fotografija bo uradna fotografija naše naslednje prireditve.

SPLOŠNI POGOJI SODELOVANJA

AVTORSTVO:

 • Udeleženci natečaja so sami odgovorni za avtorstvo poslanih del.
 • S sodelovanjem na natečaju sodelujoči preda Športnemu društvu OMIKRON PLUS časovno neomejeno pravico do uporabe nagrajenega izdelka za namen promocije in izvajanja projekta.
 • Prijavitelj soglaša z uporabo in obdelavo osebnih podatkov za potrebe natečaja in nadaljnjega obveščanja o aktivnostih Športnega društva OMIKRON PLUS.

Organizator si pridržuje pravico do sprememb izvedbe natečaja zaradi nepredvidljivih okoliščin.

Morebitne spremembe bomo objavili na spletni strani Športnega društva OMIKRON PLUS.

Za dodatna vprašanja smo dosegljivi na e-naslovu: info@omikronplus.si.

UO ŠD Omikron Plus

HP Podlonk

Start HP Podlonk je na koncu naselja Dašnica, do katerega pridete skozi center Železnikov. V centru mesta sledite tabli Rudno/Dražgoše/Kropa in po 100m zavijete levo mimo stolpnic proti Podlonku... več

HP Dražgoše

Start hitrostna preizkušnje Dražgoše je na koncu vasi Rudno, v smeri Dražgoš. Trasa se vije po pobočju Dražgoške gore, prečka vas Dražgoše, nadaljuje pot proti Jamniku in Kropi in na križišču Lajše/Selca... več

Varnost je Prva